Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνητρα για προσλήψεις νέων ανέργων -"Τα Νέα"

Νομοσχέδιο κινήτρων για πρόσληψη νέων ανέργων έως 30 ετών προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα". Προβλέπεται η χρηματοδότηση επί τέσσερα χρόνια των ασφαλιστικών εισφορών.

Κίνητρα για προσλήψεις νέων ανέργων -Τα Νέα
Νομοσχέδιο κινήτρων για πρόσληψη νέων ανέργων έως 30 ετών προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".  

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νομοσχέδιο προβλέπει κάλυψη έως και 100% (για τον πρώτο χρόνο) των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η χρηματοδότηση επί τέσσερα χρόνια των εν λόγω εισφορών, ενώ η δαπάνη θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ το 2010. Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής θα καλύπτεται το 100% των εισφορών, για τον δεύτερο το 75%, για τον τρίτο το 50% και για τον τέταρτο χρόνο το 25% των εισφορών.  

Το μέτρο αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν έως 50 άτομα, ενώ προϋπόθεση συμμετοχής θα είναι να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού χωρίς σοβαρό λόγο τόσο κατά τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος όσο και για έναν χρόνο πριν και μετά από αυτό. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v