Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ΤτΕ η εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς

Την επιτάχυνση του σχεδίου ενοποίησης των εποπτικών αρχών για τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με απορρόφηση της ΕΠΕΙΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην ΤτΕ η εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς
Την επιτάχυνση του σχεδίου ενοποίησης των εποπτικών αρχών για τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με απορρόφηση της ΕΠΕΙΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την εποπτεία της οποίας θα περάσει έτσι και η ασφαλιστική αγορά.

Η ενοποίηση των εποπτικών αρχών αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ανάγκη αφενός να «τρέξουν» οι διαδικασίες εκκαθάρισης της Ασπίς Πρόνοια και αφετέρου να αντιμετωπιστούν νέα επερχόμενα «κανόνια» καθυστέρησε τη λήψη των αποφάσεων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δείχνει πλέον να έχει πάρει τις αποφάσεις της, προκρίνοντας την άμεση απορρόφηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης υπό την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο μηχανισμός της ΕΠΕΙΑ θα λειτουργήσει ως διεύθυνση της ΤτΕ με στόχο την αποτελεσματικότερη εποπτεία του χρηματοοικονομικού τομέα.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και κύκλοι της ΕΠΕΙΑ δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες ενήμεροι για τις κυβερνητικές προθέσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιχείρησε καν να αλλάξει τα μέλη του συμβουλίου της εποπτικής αρχής για την ασφαλιστική αγορά.

Ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, διατυπώνουν την ανησυχία τους για τις αλλαγές καθώς η λειτουργία της ΕΠΕΙΑ τα τελευταία χρόνια έφερε τα πρώτα σημαντικά βήματα εξυγίανσης και εξορθολογισμού της ασφαλιστικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v