Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση μετάθεσης χρέους στην κυβέρνηση από G.S.

Πρόταση μετάθεσης του κρατικού χρέους στον τομέα της υγείας μέσω χρηματοοικονομικών εργαλείων έκανε ο επικεφαλής της Goldman Sachs στην κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2009, σύμφωνα με τους "New York Times". Εξηγήσεις ζητά η Ε.Ε.

Πρόταση μετάθεσης χρέους στην κυβέρνηση από G.S.
Πρόταση μετάθεσης του κρατικού χρέους στον τομέα της υγείας μέσω χρησιμοποίησης χρηματοοικονομικών εργαλείων έκανε ο επικεφαλής της Goldman Sachs στην ελληνική κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα των "New York Times".

H αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Goldman Sachs, κ. G. Cohn, πρότεινε στην Αθήνα τη χρήση ενός σύγχρονου χρηματοοικονομικού εργαλείου μέσω του οποίου τα χρέη από τον κλάδο της υγείας θα μετατίθενταν χρονικά.

Σύμφωνα με τους "New York Times", η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία το 2001, ενώ το deal δεν αποκαλύφθηκε καθώς "πέρασε" ως νομισματική συναλλαγή (currency trade) και όχι δάνειο.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία που δημιούργησαν οι Goldman Sachs και JP Morgan επέτρεπαν την απόκρυψη του πραγματικού χρέους στην Ελλάδα, στην Ιταλία και πιθανώς σε άλλες χώρες.

Για την Ελλάδα ειδικότερα αναφέρει ένα deal με την ονομασία «Αίολος».

Από την πλευρά της η Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις από την Αθήνα για το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, μεταδίδει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v