Όλι Ρεν: Έτοιμο το πλαίσιο βοήθειας από Κομισιόν

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εκφράσουν τη στήριξή τους στα μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος στο Ecofin της Τρίτης, δήλωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Όλι Ρεν: Έτοιμο το πλαίσιο βοήθειας από Κομισιόν
Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εκφράσουν τη στήριξή τους στα μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος στο Ecofin της Τρίτης, δήλωσε ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν. 

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να προτείνει "ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παροχή βοήθειας υπό όρους", πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Το Ecofin θα συζητήσει για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, ανέφερε ο κ. Ρεν, όπως μετέδωσε το Reuters.


Le Monde: Με διμερή δάνεια η στήριξη της Ελλάδας

Στη στήριξη της Ελλάδας μέσω διμερών δανείων με χώρες της Ε.Ε., με τον επιμερισμό να γίνεται με συντονισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καταλήξουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρει η Le Monde.

Πρόκειται για ένα εκ των δυο σεναρίων για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα που επεξεργάζονταν οι ηγέτες της Ε.Ε., σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη Le Monde, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι λεπτομέρειες της στήριξης, αυτή υπολογίζεται μεταξύ των 20 - 25 δισ. ευρώ.


Γερμανία: Δεν αναμένονται πολιτικές αποφάσεις στήριξης της Ελλάδας

Δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σήμερα, Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Reuters.

"Δεν θα υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις για Ελλάδα", τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη συζητήσεις για πιθανή χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη και "προσπαθεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v