Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητά αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους το CDU

Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), το κυβερνών κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, κ. Άγκελας Μέρκελ, θα θέσει θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προς τους κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ και Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ζητά αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους το CDU
Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), το κυβερνών κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, κ. Άγκελας Μέρκελ, θα θέσει θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προς τους κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ και Ντομινίκ Στρος-Καν, μεταδίδει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, σημείωσε ότι το CDU θα θέσει το ζήτημα, οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν ελληνικούς τίτλους, να αποδεχτούν μια "έκπτωση" (discount). 

O κ. Μπάρτλε υπογράμμισε ότι οι τράπεζες που έχουν ελληνικούς τίτλους θα πρέπει να πιεστούν να συμβάλλουν στην διάσωση της χώρας, καθώς επωφελήθηκαν και αποκόμισαν κέρδη από την κρίση των τελευταίων μηνών και "είχαν κερδοσκοπήσει και εναντίον της Ελλάδας".    

"Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγόρασε ελληνικά ομόλογα δεν θα πάρει το 100% της αξίας τους, αλλά μόνο το 80%, το 90% ή το 70% -εξαρτάται", τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να προσδιοριστεί το ποσόν της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρεθούν στο γερμανικό κοινοβούλιο αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο ενημέρωσης των βουλευτών για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν διέψευσε και επίσημα ότι το τριμερές κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις συζητά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σόιμπλε: Δεν θα απογοητεύσουμε την Ελλάδα

Κανείς στη γερμανική κυβέρνηση δεν συζητά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η Γερμανία επισπεύδει τις αποφάσεις για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. "Η Γερμανία δεν θα απογοητεύσει την Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v