Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνουν το ελληνικό "πακέτο" ΔΝΤ-ΕΕ φέτος

Την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει εφόσον η Ελλάδα αναλάβει τις ευθύνες της εξέφρασε η κ. Ά. Μέρκελ. Αυξάνεται η βοήθεια προς την Ελλάδα στην 3ετία έως τα 120 δισ. Πληροφορίες ότι το πακέτο μπορεί να φτάσει τα 135 δισ.

Αυξάνουν το ελληνικό πακέτο ΔΝΤ-ΕΕ φέτος
Την ετοιμότητα της Γερμανίας να συνδράμει την Ελλάδα εφόσον η τελευταία καλύψει το κενό που της αναλογεί εξέφρασε η κ. Ά. Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, κ. Ντ. Στρος-Καν.

Μας ενδιαφέρει η σταθερότητα του ευρώ και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη, πρόσθεσε η κ. Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να επιτραπεί να έχει η χώρα τη μοίρα της Lehman Brothers.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι δηλώσεις του Γερμανού βουλευτή των Πρασίνων, κ. J. Trittin, ο οποίος, επικαλούμενος πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθενται να εγκρίνουν αύξηση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα για φέτος. Την πληροφορία μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντ. Στρος-Καν, δήλωσε ότι το ύψος του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα ανέλθει στα 100 - 120 δισ. δολ. στην τριετία.

Μας είπαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απομακρυνθεί de facto από τις αγορές για μία τριετία, σημείωσε ο ίδιος βουλευτής.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, κ. R. Bruederle, τις οποίες μεταδίδει το Reuters, το πακέτο βοήθειας μπορεί να ανέλθει έως και τα 135 δισ. ευρώ στην τριετία.

Παράλληλα, βουλευτής του SPD τόνισε ότι η γερμανική εμπλοκή στην ελληνική βοήθεια δεν θα είναι μικρότερη των 25 δισ. ευρώ, ενώ η κοινοβουλευτική έγκριση της βοήθειας από τη Γερμανία δεν είναι αυτόματη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v