Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

B. Smaghi (ΕΚΤ): Κάποιοι οίκοι χάνουν αξιοπιστία

Την εκτίμηση ότι οι οίκοι αξιολόγησης που υποβαθμίζουν μια χώρα πριν δουν τις λεπτομέρειες της κατάστασής της, χάνουν την αξιοπιστία τους, διατύπωσε ο Ιταλός Bini Smaghi, μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ.

B. Smaghi (ΕΚΤ): Κάποιοι οίκοι χάνουν αξιοπιστία
Την εκτίμηση ότι οι οίκοι αξιολόγησης που υποβαθμίζουν μια χώρα πριν δουν τις λεπτομέρειες της κατάστασής της, χάνουν την αξιοπιστία τους, διατύπωσε ο Ιταλός Bini Smaghi, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  

Ο κεντρικός τραπεζίτης επικεντρώθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, μετά και την υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας σε junk από τον οίκο Standard and Poor's εντός της εβδομάδας.

"Η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που λειτουργεί η χώρα. Κάποιοι άνθρωπου κρίνουν αυτό το πρόγραμμα χωρίς να το γνωρίζουν, και λένε ότι δεν θα δουλέψει. Κάποιοι από αυτούς είναι οίκοι αξιολόγησης που εκδίδουν κρίσεις χωρίς να γνωρίζουν", τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης. 

"Είναι εντυπωσιακό ότι οι οίκοι αξιολόγησης επικοινωνούν τις προθέσεις τους πριν μάθουν τα δεδομένα. Αυτό δεν αποτελεί καλή πρακτική από ηθικής πλευράς και θα οδηγήσει σε απώλεια αξιοπιστίας για αυτούς τους οίκους αξιολόγησης", υπογράμμισε ο κ. Smaghi. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v