Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΜΕΧΑ: Ζητά παρέμβαση Επ. Ανταγωνισμού

Κατεπείγουσα παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσον αφορά στο θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, ζητά με υπόμνημά του ο ΣΜΕΧΑ. Επιστολές σε πρωθυπουργό, ΥΠΟΙΚ.

ΣΜΕΧΑ: Ζητά παρέμβαση Επ. Ανταγωνισμού
Κατεπείγουσα παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων όσον αφορά στο θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, ζητά με υπόμνημά του ο ΣΜΕΧΑ.

Στο υπόμνημα, το οποίο κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Οικονομίας και στον Γ.Γ. αποκρατικοποιήσεων, ο ΣΜΕΧΑ κάνει λόγο για "σοβαρότατο και κατεπείγον ζήτημα εφαρμογής των κανόνων του υγιούς και ανόθευτου ανταγωνισμού στις αγορές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών".

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του "Βήματος" (17/8/2010), σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες φέρουν τους οίκους Morgan Stanley, Lazard, HSBC, Deutsche Bank, Credit Suisse και First Boston να συγκαταλέγονται στη λίστα των υποψήφιων συμβούλων για την αποτίμηση των ΑΤΕ, Τ.Τ., Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τράπεζας Αττικής, ο ΣΜΕΧΑ τονίζει ότι "εν προκειμένω, είναι σαφές πως, όσον αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών 'αποτίμησης', η επιλογή των συμβούλων πάσχει από αδιαφάνεια και αυθαιρεσία. Εξ ού και τίθεται ζήτημα παράβασης των βασικών αρχών του κοινοτικού δικαίου, των ειδικότερων κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων και κυρίως των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού".

*** Στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" επισυνάπτονται το υπόμνημα του ΣΜΕΧΑ, οι σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και η επιστολή για τη σύσταση κοινοπραξίας χρηματιστηριακών εταιρειών για την αποτίμηση ΑΤΕ και ΤΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v