Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: Συμφωνήσαμε για κούρεμα άνω του 21%

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να δεχθούν «κούρεμα» πολύ μεγαλύτερο του 21% που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker.

Juncker: Συμφωνήσαμε για κούρεμα άνω του 21%
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να δεχθούν «κούρεμα» πολύ μεγαλύτερο του 21% που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Συμφωνήσαμε χθες (Παρασκευή) ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση στην συνεισφορά των τραπεζών», δήλωσε ο κ. Juncker, ο οποίος προεδρεύει των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν την Παρασκευή προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα ενισχύσουν τον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης. Παρά τις βασικές διαφορές μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, φάνηκαν ενδείξεις προόδου σε ορισμένα σημεία.

Το Σάββατο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται προκειμένου να βρουν τρόπους να καταστήσουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πιο ανθεκτικό στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v