Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις τράπεζες να δεχθούν haircut 50%

Οι ευρωπαίοι ηγέτες απειλούν να οδηγήσουν και επισήμως την Ελλάδα σε χρεοκοπία και να πυροδοτήσουν ένα «πιστωτικό γεγονός» στην περίπτωση που οι τράπεζες αρνηθούν να αποδεχθούν haircut 50%, σύμφωνα με την Telegraph.

Πιέσεις στις τράπεζες να δεχθούν haircut 50%
Οι ευρωπαίοι ηγέτες απειλούν να οδηγήσουν και επισήμως την Ελλάδα σε χρεοκοπία και να πυροδοτήσουν ένα «πιστωτικό γεγονός» στην περίπτωση που οι τράπεζες αρνηθούν να αποδεχθούν απώλειες έως και 140 δισ. ευρώ επί των ομολόγων που κατέχουν, σύμφωνα με την Telegraph.

Όπως αναφέρει, τα «σκληροπυρηνικά» μέλη της ευρωζώνης, με την στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έδωσαν το τελεσίγραφο αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την έκθεση σύμφωνα με την οποία στο χειρότερο σενάριο η Ελλάδα θα χρειάζονταν και δεύτερο πακέτο διάσωσης ύψους 450 δισ. ευρώ -διπλάσιο του πρώτου και υψηλότερο του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης που διαμορφώνεται στα 440 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Vittorio Grilli, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, ταξίδεψε χθες στη Ρώμη προκειμένου να παρουσιάσει την συμφωνία στο IIF, το οποίο ηγείται των διαπραγματεύσεων για τις τράπεζες. «Το μόνο εθελοντικό στοιχείο για τις τράπεζες τώρα είναι να αποδεχθούν «κούρεμα» 50% ή να έρθουν αντιμέτωπες με πιστωτικό γεγονός, μια χρεοκοπία», ανέφερε διπλωματική πηγή της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v