Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Εθνική ανάγκη η προκήρυξη εκλογών

Με το δημοψήφισμα που προτείνει ο Γ. Παπανδρέου η ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και το μέλλον της χώρας μπαίνουν σε περιπέτειες δήλωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κ. Παπούλια.

Σαμαράς: Εθνική ανάγκη η προκήρυξη εκλογών
Με το δημοψήφισμα που προτείνει ο Γ. Παπανδρέου η ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και το μέλλον της χώρας μπαίνουν σε περιπέτειες δήλωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

"Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια που υπάρχουν να μη μας βρουν συνεργούς", πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, ο αρχηγός της Ν.Δ. δήλωσε:

"Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη.

Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς. Και μπορεί να το κάνει.
Αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε μπροστά μας απλώς ένα αίτημα για εκλογές. Αυτήν τη στιγμή, οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη.

Και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του".

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μεταξύ των επιλογών που έχει η Ν.Δ. για να αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές είναι να προχωρήσει σε παραίτηση του συνόλου των βουλευτών της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Πρόκειται για ένα σενάριο που διέψευσε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Λυκουρέντζος μιλώντας στο Mega, ωστόσο αυτό επανέρχεται καθώς τα περιθώρια επιλογών που υπάρχουν στην προσπάθεια να αποτραπεί "πάση θυσία" η διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι περιορισμένα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v