Γερμανία: "Ανοιχτή" η εκταμίευση της 6η δόσης

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του ελληνικού πακέτου πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, δηλώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Γερμανία: Ανοιχτή η εκταμίευση της 6η δόσης
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του ελληνικού πακέτου, δηλώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ παράλληλα ο εκπρόσωπος της κ. Angela Merkel καλεί τους Έλληνες να επιδείξουν "υπευθυνότητα σε αντάλλαγμα τη διεθνή στήριξη".

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν μπορεί να εκταμιευθεί η επόμενη δόση πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος δηλώνει ότι "οι Έλληνες χρειάζονται την εκταμίευση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου". Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter δηλώνει ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης "είναι μάλλον απίθανη", όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο APA.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, παράλληλα, δήλωσε πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ενημερώσει πρώτα τους Ευρωπαίους εταίρους του για τα σχέδιά του, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα. Τονίζει επίσης ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να διεξαχθεί "το ταχύτερο δυνατό", άποψη που εξέφρασε νωρίτερα και ο κ. Wolfgang Schaeuble, καλώντας τους Έλληνες να τερματίσουν σύντομα την αβεβαιότητα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v