"Μέχρι το μεσημέρι ο σχηματισμός κυβέρνησης"

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στελεχών για την προγραμματική συμφωνία. Την Τετάρτη νέα συνάντηση. Η κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να σχηματιστεί έως την Τετάρτη το μεσημέρι, τόνισε ο Βενιζέλος. Πού τα βρίσκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.

Μέχρι το μεσημέρι ο σχηματισμός κυβέρνησης
Η κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να σχηματιστεί έως αύριο το μεσημέρι, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Όπως υπογράμμισε, μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα, μόνη πρακτική λύση είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.   

Αύριο, νωρίς το πρωί, η νεα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, υπογράμμισε. 

Σημειώσε πάντως ότι το κρισιμότερο δεν είναι η σύνθεσή της, αλλά η σύνθεση της ομάδας που θα αναλάβει την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. 

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση "όπως κάποιοι", ενώ στηλίτευσε τον ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, επέλεξε τον εύκολο δρόμο

Κρίσιμη σύσκεψη στελεχών από τα τρία κόμματα

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η σύσκεψη στελεχών από τα τρία κόμματα για να καθοριστεί η προγραμματική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέα συνάντηση των στελεχών την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Σε αυτήν εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Κουβέλης να χειριστεί το θέμα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα δεν θα μετέχει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση, αλλά με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκφράζονται διαφωνίες για το ποια πρόσωπα από το κόμμα θα στελεχώσουν την κυβέρνηση και το θέμα θα ξεκαθαριστεί αύριο.

Το πρωί, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς συμφώνησαν σε περίπου κοινή προγραμματική ατζέντα. Βενιζέλος και Κουβέλης διαπίστωσαν ότι απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών συγκρότησης κυβέρνησης και συμφώνησαν ότι αναγκαία βάση είναι η προγραμματική σύγκλιση.

Σύγκλιση διαπιστώνεται μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καθώς όπως αποκάλυψε μετά τη συνάντηση ο Ε. Βενιζέλος θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι της δανειακής σύμβασης που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά τη βούληση της Ελλάδας, από το μνημόνιο ΙΙ.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. εκτιμά ότι οι όροι που τίθενται δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για να σχηματιστεί η κυβέρνηση. Επιδίωξη είναι πρώτα να κλείσει η συμφωνία και μετά να αρχίσει η ονοματολογία για τη στελέχωση της κυβέρνησης (σε επίπεδο υπουργών καθώς η πρωθυπουργία Σαμαρά θεωρείται δεδομένη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v