Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε προσφορές για το Συνεδριακό Κέντρο

Πέντε επιχειρηματικά σχήματα κατέθεσαν τις τεχνικές τους προσφορές για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου (Ελληνικό). Στις 5 κοινοπραξίες ηγούνται οι Τ. Ολυμπιακή, Διεκάτ, Lamda, Βιοτέρ και MACK BROOKS EXHIBITIONS.

Πέντε προσφορές για το Συνεδριακό Κέντρο
Στην αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών των ενδιαφερομένων για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού, προχώρησε σήμερα η επιτροπή του διαγωνισμού της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.

Προσφορές (περιλαμβάνονται αρχικές τεχνικές προσφορές και ενδεικτικά σχέδια χρηματοδότησης) υπέβαλλαν πέντε επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία είναι τα εξής:

1. Τεχνική Ολυμπιακή - EUREXPO - ARUP - Π. Νινιός

2. ΔΙΕΚΑΤ - ΘΗΤΑ ΙΝΤΕΡΚΑΤ

3. LAMDA - ΕΡΜΗΣ - J&P ΑΒΑΞ

4. ΒΙΟΤΕΡ - ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΙΔΑΣ - SEXTANT LIMITED - NEC GROUP

5. MACK BROOKS EXHIBITIONS - PROFESIONAL DEVELOPMENT BVI LTD - MOXLEY ARCHITECTS LTD - HELLENIC GROUP OF COMPANIES

Επίσης, ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου με θέμα την προώθηση της τουριστικής πολιτικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 10/7) το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού Δ. Γεωργακόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Δ. Γεωργαράκη, του Προέδρου του ΕΟΤ Γ. Πατέλη, καθώς και των Προέδρων των άλλων εποπτευομένων οργανισμών.

Στη σύσκεψη - σύμφωνα με το υπουργείο - εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ο ικανοποιητικός ρυθμός προόδου της πολιτικής εκσυγχρονισμού, ανανέωσης και δημιουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική, ενόψει των απαιτήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Αποφασίστηκε η προώθηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης, ύψους 10 δισ. δρχ. για την ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας στην Αττική, με σκοπό παράλληλα την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ως μέρος της βασικής προετοιμασίας των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σημειώνεται, ότι σε σχέση με την Παραολυμπιάδα του 2004, στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη δραστηριοποιηθεί ένας ειδικός μηχανισμός στήριξης των θεμάτων προετοιμασίας τους, ο οποίος έχει ως στόχο την διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε άλλους χώρους και υποδομές τουριστικού χαρακτήρα, όπως επίσης την στήριξη, μέσω του ΕΠΑΝ, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων ειδικών ομάδων του πληθυσμού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε εξάλλου, η πραγματοποίηση συστηματικών επισκέψεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, καθώς και στελεχών της διοίκησης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με στόχο την ανάδειξη της ολοκληρωμένης λειτουργίας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού στην κατεύθυνση της στήριξης της διαδικασίας ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών σε όλη τη χώρα.

Τέλος, συζητήθηκε και διαμορφώθηκε το πλαίσιο των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επαναδιαμόρφωση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με στόχο να καλυφθούν όλοι οι νόμιμοι δικαιούχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v