Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To πόρισμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για Παπακωνσταντίνου

Στις 58 σελίδες του πορίσματος οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αιτιολογούν τις κατηγορίες, δείχνοντας την πόρτα του δικαστικού συμβουλίου για τον πρώην υπουργό.

To πόρισμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για Παπακωνσταντίνου
Για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος, παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής.

Στις 58 σελίδες του πορίσματος οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αιτιολογούν τις κατηγορίες, δείχνοντας την πόρτα του δικαστικού συμβουλίου για τον πρώην υπουργό.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ανοίγει ο δρόμος για τη συζήτηση στην ολομέλεια που αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να γίνει διάσκεψη για το πόρισμα, προκειμένου να μη δοθούν επιχειρήματα ακυρότητας της διαδικασίας από όσους μπορούν και θέλουν να επωφεληθούν.

Επεισοδιακή η αυλαία στην προκαταρκτική

Με επεισοδιακό τρόπο έληξαν οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να τσακώνονται με συναδέλφους τους που συναινούν στο πόρισμα της πλειοψηφίας στην μέση των διαδρόμων και ύβρεις να ακούγονται εκατέρωθεν.

Οι φωνές των βουλευτών ακούγονταν έξω από την αίθουσα πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ συνεχίστηκαν και μετά το πέρας της, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραπονιέται στους διαδρόμους για τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως «εμείς δεν έχουμε δει το πόρισμα» και να ζητά από υπάλληλο της Βουλής που κατευθυνόταν προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής, αντίγραφο αυτού που θα κατατεθεί.

«Ζητάμε να κατατεθεί το πόρισμα μετά από διαβούλευση», έλεγε ο Θοδωρής Δρίτσας, που δέχθηκε τις βολές του Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ ο οποίος και τον ρωτούσε επίμονα αν έχει πόρισμα. «Είστε παρακάμερα», απάντησε ο κ. Δρίτσας, «είστε εκτεθειμένοι» φώναζαν ο κ. Οικονόμου και ο Παναγιώτης Ρήγας, με την ένταση να ανεβαίνει κατακόρυφα και τους υπαλλήλους της Βουλής να έχουν βγει στα 'μπαλκόνια' της Βουλής προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

«Δεν υπάρχει πόρισμα, υπάρχουν μόνο ανυπόγραφα χαρτιά», έλεγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ακόμα και αν το πόρισμα αθωώνει τον κ. Παπακωνσταντίνου εκείνοι δεν είναι σε θέση να το ξέρουν και πως οι ίδιοι δεν δέχονται τη λήξη των εργασιών της επιτροπής, με τον κ. Ρήγα να αποκαλεί «νούμερο» την κ.Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ζητούσε και εκείνος παράταση των εργασιών, αιτούμενος να απαιτηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους 43 συμπεριλαμβανόμενους στη λίστα Λαγκάρντ που ελέγχονται για φοροδιαφυγή ως τη Δευτέρα και επιφυλασσόμενος αμέσως μετά να καταθέσει πόρισμα. Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι θα δώσει σήμερα τα συμπεράσματά του στη δημοσιότητα μη δεσμευόμενος όμως ότι θα τα καταθέσει και στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε ότι περιέγραψε το περιεχόμενο του πορίσματος στα μέλη της επιτροπής. Ο ίδιος σημείωσε ότι απερρίφθησαν δια ψηφοφορίας τα αιτήματα παράτασης των εργασιών της επιτροπής, κάτι που αρνείται η αντιπολίτευση. Βουλευτές της αντιπολίτευσης πάντως, μιλούσαν για μία και μόνο ψηφοφορία που έγινε και αφορούσε στο ποιοι συμφωνούν με ένα πόρισμα που δεν είχαν δει...

 

*Διαβάστε εδώ το πόρισμα

 

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v