Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures:Υψηλή ανάπτυξη εισηγμένων στην ΕΝΑ

To πρώτο εξάμηνο του 2013 οι Mediterra, Doppler, Foodlink. και Performance Technologies αύξησαν τον κύκλο εργασιών σε ποσοστά που φθάνουν το 25%.

Attica Ventures:Υψηλή ανάπτυξη εισηγμένων στην ΕΝΑ
Σημαντική ανάπτυξη και βελτίωση σε όλους τους δείκτες εμφανίζουν τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων στην Εναλλακτική Αγορά εταιρειών, στις οποίες το Zaitech Fund AKEΣ, με διαχειριστή την Attica Ventures και επενδυτές την Attica Bank και το ΤΑΝΕΟ, έχει επενδύσει κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Ventures.

Πρόκειται για τις εταιρείες Mediterra A.E., Doppler ABEE, Foodlink A.E. και Performance Technologies A.E., οι οποίες με τη στήριξη των κεφαλαίων της Attica Ventures ολοκλήρωσαν επενδύσεις που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ και πέτυχαν να εισαχθούν στην Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα, που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2013, αποτυπώνουν τη αισθητή βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των 4 εταιρειών, την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της αποτελεσματικότητάς τους, καθώς και μια σειρά από σημαντικές κινήσεις ανάπτυξης, μέσω νέων συνεργασιών, βελτίωσης δεικτών αποδοτικότητας, εξαγορών και εξαγωγών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2013, το σύνολο των 4 εταιρειών, αύξησε τον κύκλο εργασιών σε ποσοστά που φθάνουν το 25%, βελτίωσε τους δείκτες αποδοτικότητας, τα EBITDA αλλά και την καθαρή κερδοφορία. Και οι 4 εταιρείες, αύξησαν σημαντικά - αλλά και εξυγίαναν - το χαρτοφυλάκιο των πελατών τους, ορθολογικοποίησαν τις λειτουργικές τους δαπάνες, μεγέθυναν την παρουσία τους στο εξωτερικό, προσέθεσαν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και εξέλιξαν σημαντικά και σε όλα τα επίπεδα την εταιρική τους δομή και λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση αυτή φαίνεται να εδραιώνεται καθώς ανάλογη είναι η εξέλιξη των μεγεθών των εταιριών αυτών και μέχρι σήμερα.

Με αφορμή τις θετικές αυτές εξελίξεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, οι οικονομικές επιδόσεις των συμμετοχών μας, αποδεικνύουν ότι η Ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να υπερβεί την κρίση, στηριζόμενη στην υγιή επιχειρηματικότητα, στο ταλέντο, την επιμονή και τις καινοτόμες αντιλήψεις. Οι διοικήσεις των εταιριών που έχουμε επενδύσει αποδεικνύουν συνεχώς, ότι η κρίση δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο αλλά και μια μοναδική ευκαιρία υιοθέτησης μιας καινούργιας επιτυχημένης επιχειρηματικής κουλτούρας. Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι, θα πρέπει να αναγνωριστεί η σημαντική συμβολή των εταιρειών Venture Capital, που στήριξαν και στηρίζουν πολλαπλώς τις προσπάθειες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών στην προσπάθειά τους να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα και την Ελληνική οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v