Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με εντολή Σαμαρά «σώζονται» τα επιδόματα ενστόλων

Επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα η φορολόγηση των επιδομάτων που αφορά στις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει θα επιστραφούν στους δικαιούχους.

Με εντολή Σαμαρά «σώζονται» τα επιδόματα ενστόλων

Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, (όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ.) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα».

«Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς για άμεση Νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση της θέσης που είχε διαμορφώσει από το 2010 ο Ευ. Βενιζέλος ως προς το επίδομα επικινδυνότητας.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι ο κ. Βενιζέλος ως ΥΠΕΘΑ είχε ρητά ταχθεί κατά της φορολόγησης του επιδόματος επικινδυνότητας στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις.

Ενδεικτικά ανέφεραν απόσπασμα της απάντησης του ΥΕΘΑ, κ. Ευ. Βενιζέλου, της 29ηςΑπριλίου 2010 σε ερώτηση στο Βουλή «στην τελευταία συνεδρίαση της υποεπιτροπής είχαμε ταχθεί υπέρ της ανάγκης να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων, των πραγματικά ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας σε σχέση με την κατάργηση της ευνοϊκής αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού τους επιδόματος αλλά και των άλλων επιδομάτων επικινδυνότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γιατί έχουμε και τους υποβρύχιους, έχουμε και τους αλεξιπτωτιστές των Ειδικών Δυνάμεων, έχουμε και τους ναρκαλιευτές. Έχουμε αρκετές κατηγορίες ανθρώπων που έχουν αυτήν την ειδική φορολογική μεταχείριση.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v