Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι πλειοδοτούν για τις μαρίνες (update)

Οι κοινοπραξίες, των οποίων ηγούνται η ΑΛΜΑ - ΑΤΕΡΜΩΝ, Κυριακούλης και Lamda Development, ανακηρύχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοδότριες για τις μαρίνες Αλίμου, Ζέας και Φλοίσβου, αντίστοιχα, ενώ για τη μαρίνα Αλίμου αναμένονται ενστάσεις. Υποχρέωση των αναδόχων είναι η εκτέλεση έργων άνω των 33 δισ. δρχ, ενω επίσημα αναμένεται η αξιολόγηση των προσφορών.

Ποιοι πλειοδοτούν για τις μαρίνες (update)
Οι Βρυώνης, Κυριακούλης και Λάτσης, ίσως είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, στο διαγωνισμό για τις ολυμπιακές μαρίνες.

Ύστερα από πολύμηνη αναμονή ανοίχτηκαν σήμερα το μεσημέρι οι οικονομικές προσφορές για τα τρία φιλέτα της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοδότρια κοινοπραξία για την μαρίνα του Αλίμου ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία Γένερ, ΑΛΜΑ – ΑΤΕΡΜΩΝ, Φίλιππος Βρυώνης, Argos.

Ομοίως για την εκμετάλλευση της μαρίνας Ζέας φέρεται να πλειοδότησε η κοινοπραξία Μαρίνες Αττικής, στην οποία ηγείται η Κυριακούλης Μεσογεικαί Κρουαζιέραι και που συμμετέχουν οι Γνώμων, ΑΤΕ ΓΕΚΑΤ, Προμηθέας GAS, Αρχιμήδης ΑΤΕ, Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας.

Ως προς την αξιοποίηση της VIP μαρίνας του Φλοίσβου φέρεται κατα τις ίδιες πληροφορίες να πλειοδότησε η κοινοπραξία Triaina Marinas στην οποία ηγείται η Lamda Development ενώ μετέχουν και οι Τεχνική Ολυμπιακή, Πόρτο Καρράς, International Real Estate and Develpoment, Odyssey Fun Worlds and Entertainement, Τρίτων Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Θαλαμηγών, Floating Docks, Marina Management Services.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ό,τι αφορά στη μαρίνα Αλίμου, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη οικονομική προσφορά που κατατέθηκε ήταν αυτή της πλειοδότριας κοινοπραξίας, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω ενστάσεις καθώς φαίνεται ότι είναι αρκετοί εκείνοι, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται οτι οι κοινοπραξίες που θα επιλεχθούν ως ανάδοχες, θα διαχειρίζονται τις μαρίνες για σαράντα χρόνια, ενώ υποχρέωση των αναδόχων είναι η εκτέλεση έργων αναβάθμισης και επέκτασης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 33 δισ. δρχ.

Οπως ανακοινώθηκε κατόπιν της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών,

Για τη μαρίνα Αλίμου το εφάπαξ αντάλλαγμα κυμαίνεται μεταξύ 2,5 - 5 εκατ. ευρώ, το μέσο ετήσιο μίσθωμα δεκαετίας μεταξύ 2 - 6 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των οικονομικών προσφορών (υπολογιζόμενο για μια τεσσαρακονταετία με σημερινές τιμές) μεταξύ 40 - 85 εκατ. ευρώ.

Τα αντίστοιχα ποσά για τη μαρίνα Φλοίσβου ανέρχονται σε 2 - 3 εκατ. ευρώ, 1 - 5 εκατ. ευρώ και 15 - 65 εκατ. ευρώ, ενώ για τη μαρίνα Ζέας ανέρχονται σε 1,5 - 2,7 εκατ. ευρώ, 0,7 - 1,3 εκατ. ευρώ και 10 - 16 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΤΑ, το ετήσιο όφελος για την εταιρία θα υπερβεί τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις θα υπερβούν τα 60 εκατ. ευρώ και στις 3 μαρίνες.

Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v