Sinn: Η Κομισιόν "μαγείρεψε" τα στοιχεία για Ελλάδα

Η Ελλάδα είχε πρωτογενές έλλειμμα 8,7% και όχι πλεόνασμα 0,8% όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, ανέφερε την Τετάρτη ο Hans Werner Sinn του Ifo.

Sinn: Η Κομισιόν μαγείρεψε τα στοιχεία για Ελλάδα

Νέα επίθεση σε βάρος της Κομισιόν έκανε την Τετάρτη ο Hans Werner Sinn του ινστιτούτου Ifo, λέγοντας ότι μαγείρεψε τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

«Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αφαίρεσε από τη βάση δεδομένων της τα καθιερωμένα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας» δήλωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο κ. Sinn.

«Με τον τρόπο αυτό, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ακολουθούν τη στρατηγική του καλλωπισμού της οικονομικής κατάστασης των χωρών που έχουν πληγεί από την κρίση εν όψει των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σημείωσε σε συνέντευξή του.

«Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα απέχει ακόμα πολύ από την εξυγίανση της οικονομίας της», υπογράμμισε.

Η Eurostat απάντησε στις κατηγορίες του επικεφαλής του Ifo υποστηρίζοντας ότι απέσυρε τα στατιστικά στοιχεία για το πρωτογενές έλλειμμα από τη βάση δεδομένων, επειδή δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του υπερβολικού ελλείμματος.

«Πρόκειται για λαθροχειρία» τόνισε σύμφωνα με το CNBC ο κ. Sinn.

«Aν κανείς ακολουθήσει τις οδηγίες της Eurostat, καταλήγει και πάλι σε πρωτογενές έλλειμμα 8,7% και όχι σε πλεόνασμα 0,8%, όπως υπολόγισε στα τέλη Απριλίου εκπρόσωπος της Κομισιόν» πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v