Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μέλη στον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών

Με σημαντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στο διεθνές τοπίο και περισσότερα από 80 μέλη συνεχίζει την πορεία του ο ΣΕΚΕΕ, ο σύνδεσμος των επιχειρήσεων που δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες στις κινητές συσκευές.

Νέα μέλη στον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών

Τα μέλη του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, συναντήθηκαν στην 4η Τακτική απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας InnovAthens.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία και προοπτικές του συνδέσμου, ο Αντιπρόεδρος Μάρκος Βερέμης, στη διεθνή επιχειρηματικότητα του κλάδου, ο Αντιπρόεδρος Χάρης Καρώνης, στα προβλήματα και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Καραντώνης, στις πρωτοβουλίες για την προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων από τις εταιρείες μέλη, ο Ταμίας Βαγγέλης Αντωνιάδης, έκανε τον οικονομικό απολογισμό του 2013 και ο επικεφαλής της Επιτροπής Νέων Μελών Στράτης Απέργης, παρουσίασε τα νέα μέλη του ΣΕΚΕΕ.

Από τα μέλη του ΔΣ και τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Κ. Γιανναράκη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε 4 σημαντικά σημεία της επιτυχημένης πορείας του ΣΕΚΕΕ:

• Στη συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Mobile World Congress 2014 στη Βαρκελώνη με εθνικό περίπτερο, μέσα από την οποία προέκυψαν ξανά συνέργειες και επιτυχημένη και διακριτή παρουσία στο διεθνή χώρο.

• Στην ανάπτυξη των δράσεων του Hellenic Mobile Cluster, του συνεργατικού σχηματισμού των επιχειρήσεων, ερευνητικών και άλλων φορέων του κλάδου.

• Στις κοινές δράσεις υπό τον τίτλο Σynergies, που πραγματοποιούνται από κοινού με άλλες ενώσεις καινοτομικών επιχειρήσεων, όπως η παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, με σημαντικότερη τη συμμετοχή στον κόμβο καινοτομίας και εξωστρέφειας InnovAthens.

• Στη διοργάνωση workshops και ενημερωτικών συναντήσεων με θέματα που απασχολούν τα μέλη και στα οποία συμμετέχει το ευρύτερο οικοσύστημα της καινοτομίας.

Προσαρμόζοντας τις δραστηριότητες των μελών του στη διεθνή αγορά, ο ΣΕΚΕΕ αποφάσισε να δημιουργήσει θεματικές επιτροπές ανά περιοχή δραστηριοτήτων των μελών του (υγεία, ηλεκτρονικές συναλλαγές, μεταφορές κλπ) που θα στελεχωθούν από εξειδικευμένα στελέχη από τις εταιρείες-μέλη και στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Στη Γενική Συνέλευση επικυρώθηκε η ένταξη 8 νέων μελών στον σύνδεσμο. Οι εκπρόσωποί τους παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους. Τα νέα μέλη του 2014 είναι οι εταιρείες:
Softone και Upcom (τακτικά μέλη)
Accusonus, Econais, Jupitee, Pinnatta, Sboing και Softweb (συνδεδεμένοι φορείς)

Τη ΓΣ του ΣΕΚΕΕ χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο οποίος ανέδειξε το νέο τοπίο των επικοινωνιών και τη σημασία τους για την ανάπτυξη της οικονομίας ενώ παράλληλα συνεχάρη το ΣΕΚΕΕ για τις πρωτοβουλίες του, ιδιαίτερα για την ελληνική συμμετοχή στο Mobile World Congress 2014 στη Βαρκελώνη, που έτυχε της υποστήριξης της ελληνικής πολιτείας και της ΕΕΤΤ.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε η συμμετοχή στο MWC2014 και έγινε ανταλλαγή εμπειρίας από τους συμμετέχοντες και ακολούθησε παρουσίαση της στρατηγικής & των πολιτικών για την καινοτομία και τη νέα επιχειρηματικότητα από τον συντονιστή καινοτομίας του ΥπΑν Ιωάννη Παπαδόπουλο, καθώς και του τομεακού σχεδίου ΤΠΕ – ΕΣΠΑ 2014-2020 από τον συντονιστή Τομεακής Ομάδας Σχεδιασμού ΤΠΕ για το Ε.Π. ΕΠΑΝΕΚ & Ειδικό Σύμβουλο του ΥπΑν σε θέματα ΤΠΕ Ιωάννη Δημητριάδη.

Η εκδήλωση έκλεισε υπό τους ήχους της Jazz από το Jazz Festival που ξεκίνησε την ίδια μέρα στο χώρο της "Τεχνόπολις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v