Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Θα προχωρήσουν κανονικά τα προαπαιτούμενα

Παράθυρο μικρών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, άφησαν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου.

Κυβέρνηση: Θα προχωρήσουν κανονικά τα προαπαιτούμενα

«Υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες, ώστε όλα να προχωρήσουν κανονικά». Με αυτή τη φράση, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας έδωσε το στίγμα της δίωρης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεξεργάστηκαν και συμφώνησαν, ένα προς ένα, στα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, ενόψει της δόσης του Μαΐου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αλλά και τη σιγουριά που θα πρέπει να εκπέμψουν προς τους βουλευτές των κομμάτων τους, προκειμένου να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Οι δύο άνδρες χάραξαν τον περαιτέρω στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη "μικρή ΔΕΗ". Όπως λένε στην κυβέρνηση, υπάρχουν μικρά περιθώρια βελτιώσεων, χωρίς να αλλάξει ο πυρήνας του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ ζητά στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης να υπάρξουν σοβαροί επενδυτές, για να μην δοθεί η εντύπωση ότι γίνεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να παρουσίασε στον Αντώνη Σαμαρά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v