Eurobank: Παρουσίαση σε 30 κορυφαία funds στην Αθήνα

Διήμερο διεθνές επενδυτικό φόρουμ διοργανώνει σήμερα και αύριο η Eurobank. Μεγάλο ενδιαφέρον για την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων. Ομιλητές οι υπουργοί Δένδιας και Μητσοτάκης. Παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Eurobank: Παρουσίαση σε 30 κορυφαία funds στην Αθήνα

Διήμερο (σήμερα και αύριο) διεθνές επενδυτικό φόρουμ διοργανώνει στην Αθήνα ο όμιλος της Eurobank με τη συμμετοχή 30 κορυφαίων ξένων επενδυτικών οίκων από Ευρώπη, Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια άνω των 3 τρισ. δολαρίων.

Βασικό αντικείμενο του investor forum είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευκαιρίες που ανοίγονται στην ελληνική αγορά τόσο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων όσο και στο νευραλγικό κομμάτι της αναδιάρθρωσης ολόκληρων κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι "οι ξένοι διαχειριστές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων καθώς πιστεύουν ότι αυτές πρόκειται να κυριαρχήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα".

Το φόρουμ χωρίζεται σε δύο κύριες ενότητες: Η μία περιλαμβάνει τις συναντήσεις και τις παρουσιάσεις που θα γίνουν με κρατικούς και θεσμικούς φορείς. Από την κυβέρνηση ομιλητές θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, παρουσίαση στους ξένους διαχειριστές κεφαλαίου θα κάνει η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Δεν αποκλείεται η συμμετοχή και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η δεύτερη, ίσως πιο σημαντική ενότητα αφορά το πάνελ στο οποίο θα συζητηθεί η επόμενη ημέρα των ελληνικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής τους μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα αυτόν διότι κρύβει ευκαιρίες για επένδυση στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v