Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα η έξοδος στις αγορές για 3 δισ. ευρώ

Εντός της ημέρας η δεύτερη έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές φέτος με την έκδοση τριετούς ομολόγου, σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr. Το δημόσιο θα ζητήσει 3 δισ. ευρώ. Η προετοιμασία, οι ανάδοχοι και οι εκτιμήσεις για το επιτόκιο της έκδοσης.

Σήμερα η έξοδος στις αγορές για 3 δισ. ευρώ

Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, η δεύτερη έξοδος της χώρας στις αγορές με έκδοση 3ετούς ομολόγου, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, ενώ το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει αύριο.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 3,5%, χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί και λίγο χαμηλότερα.

Το οικονομικό επιτελείο σχεδίαζε την έκδοση του ομολόγου εδώ και έναν μήνα πραγματοποιώντας επαφές στο Παρίσι, στο Λονδίνο αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι η έκδοση θα γινόταν την Πέμπτη, το αργότερο την Παρασκευή, ωστόσο άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν στο Εuro2day.gr ότι η έκδοση θα γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, έγινε τον Απρίλιο με έκδοση 5ετούς ομολόγου.

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, από την οποία αντλήθηκε 1,625 δισ. ευρώ, το επιτόκιο υποχώρησε στο 2,05% από 2,15% που είχε διαμορφωθεί στην αντίστοιχη έκδοση του Ιουνίου.

Η κυβέρνηση επισπεύδει την έκδοση του ομολόγου προκειμένου αφενός να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα εν όψει της λήξης ομολόγων 6,7 δισ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο και αφετέρου να στείλει μήνυμα στους εταίρους ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το χρηματοδοτικό κενό του 2015 το οποίο το ΔΝΤ προσδιορίζει στα 12 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v