Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 20 εταιρίες με καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Ανακοινώθηκαν από τo Great Place to Work Institute Hellas τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ”BEST WORKPLACES HELLAS 2007” για την ανάδειξη των 20 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Οι 20 εταιρίες με καλύτερο εργασιακό περιβάλλον
Ανακοινώθηκαν από τo Great Place to Work Institute Hellas τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ”BEST WORKPLACES HELLAS 2007” για την ανάδειξη των 20 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η αξιολόγηση των εταιρειών έγινε σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School, αξιοποιώντας το μοντέλο του Great Place to Work®, που προβλέπει την αξιολόγηση κάθε επιχείρησης σε 5 βασικές διαστάσεις: Την Αξιοπιστία, το Σεβασμό, τη Δικαιοσύνη, την Υπερηφάνεια και τη Συντροφικότητα.

Οι 20 εταιρίες που διακρίνονται φέτος για το εργασιακό τους περιβάλλον το 2007 είναι οι εξής:

1. PISCINES IDEALES

2. MICROSOFT ΕΛΛΑΣ

3. XEROX HELLAS

4. GENESIS PHARMA

5. ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ

6. ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΒΕΕ

7. INTERNATIONAL LIFE AEAZ

8. JOHNSON DIVERSEY ΕΛΛΑΣ

9. ΟΡΓΑΝΟΝ ΕΛΛΑΣ

10. JOHNSON & JOHNSON HELLAS, ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

11. ΤΡΟΦΕΚΛΕΚΤ MASTERFOODS

12. BRISTOL-MYERS SQUIBB

13. VELTI

14. CITIBANK CONSUMER BANK

15. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

16. NESTLÉ ΕΛΛΑΣ

17. MELLON ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

18. PERNOD RICARD HELLAS

19. INTRALOT

20. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ)

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε κάθε εταιρία ιδιωτικών ή δημοσίων συμφερόντων που απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους. Φέτος είναι η 5η χρονιά που διοργανώνεται στην Ελλάδα ο διαγωνισμός Best Workplaces για την ανάδειξη των 20 επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η τελική αξιολόγηση των εταιριών βασίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των υπαλλήλων της, γεγονός που καθιστά το διαγωνισμό μοναδικό ως προς τη μεθοδολογία του, αφού η γνώμη των εργαζομένων είναι αυτή που τελικά έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στη βαθμολογία και κατάταξη της κάθε εταιρίας.

Στο φετινό διαγωνισμό ’Best Workplaces 2007’ δήλωσαν συμμετοχή 52 επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν 23 ήταν πολυεθνικές και 29 Ελληνικές εταιρίες.

Η μεγαλύτερη εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό είχε πάνω από 4.500 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη εταιρία μόνο 52. Το σύνολο των εργαζομένων σε αυτές τις εταιρίες είναι κοντά στα 20.000 άτομα.

”Στόχος του διαγωνισμού είναι να επιβραβεύσει και να αναδείξει τις εταιρείες που δίνουν έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο. Ο τελικός και ουσιαστικότερος όμως στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους για τη διαρκή υποστήριξη και εξέλιξη των εργαζομένων τους”, δήλωσε ο Δημήτρης Γκανούδης, Senior Consultant του Great Place to Work Institute Hellas.

Η βράβευση των 20 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Οι 20 εταιρίες που βραβεύονται στο πλαίσιο του Ελληνικού διαγωνισμού θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τους Financial Times την 1η Μαΐου και θα βραβευθούν στο Δουβλίνο στις 15 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v