Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Βενιζέλος

«Δυστυχώς υπάρχει ένας εθνικός διχασμός υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά το ραντεβού με Σαμαρά. «Οχι» σε αλλαγές σε εργασιακά-ασφαλιστικά. Ζητά εθνική συνεννόηση. Υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση επέλεξε την παροχολογία.

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Βενιζέλος

«Η κυβέρνηση λέει τις δύσκολες αλήθειες και η αντιπολίτευση τα εύκολα ψέματα», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά. Δυστυχώς υπάρχει ένας εθνικός διχασμός σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και χαρακτήρισε την προσέγγιση της αντιπολίτευσης ως κατώτερη των περιστάσεων.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει κόπωση στον ελληνικό λαό μετά τα δύσκολα χρόνια. «Τα τελειώματα είναι πάντα δύσκολα γιατί υπάρχει αυτή η κόπωση», σημείωσε. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν υποχρέωση να επικοινωνούν με το λαό, υποστήριξε απαντώντας για το εάν η κόπωση που ανέφερε έχει περάσει και στους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κράτος. Ολοι θέλουμε αλλαγές στο κράτος αλλά και ένα εθνικό παραγωγικό μοντέλο», σημείωσε. «Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες, ούτε θα ανοίξουμε μέτωπα που δεν προσφέρουν», δήλωσε ερωτηθείς για το εάν θα ανοίξουν θέματα όπως το ασφαλιστικό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Εκτίμησε ότι θα «μετρήσει» η τεράστια πρόοδος που έχει επιτευχθεί τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά την προεδρική εκλογή σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη, όπως ανέφερε, αυτήν την στιγμή ο τόπος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από την Χ. Τρικούπη στη συνάντηση αποφασίστηκε υπάρξει συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι στα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών που αφορούν κυρίως τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις.

 


Real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v