Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η εκδίκαση υπόθεσης για καρτέλ γάλακτος

Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η εκδίκασης της υπόθεσης για την αγορά γάλακτος. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει σήμερα αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, έχει ήδη υποβληθεί σωρεία ενστάσεων από τους εμπλεκόμενους.

Ξεκινά η εκδίκαση υπόθεσης για καρτέλ γάλακτος
Ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η εκδίκασης της υπόθεσης για την αγορά γάλακτος.

Δέκα μήνες από την ημέρα που η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ξεκίνησε τον αυτεπάγγελτο έλεγχο σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του γάλακτος η υπόθεση ”γάλα”, εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Ενώπιον της Ολομέλειας θα βρεθούν σήμερα, οι 10 από τους 17 κατηγορούμενους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θα εξετασθεί σε δύο ”χρόνους” και συγκεκριμένα πρώτα θα εξετασθούν οι οριζόντιες συμπράξεις και μετά οι κάθετες συμπράξεις.

Συγκεκριμένα σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να παραστούν ενώπιον της Ολομέλειας οι εκπρόσωποι των γαλακτοβιομηχανιών Vivartia, ΚΡΙ – ΚΡΙ, Nestle, ΦΑΓΕ, Όλυμπος, ΜΕΒΓΑΛ, ΣΕΡΓΑΛ, Ροδόπη, Εβροφάρμα και ο ΣΕΒΓΑΠ.

Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει η εξέταση των οριζόντιων συμπράξεων ήτοι θα εξετασθούν οι κατηγορίες για εναρμονισμένες πρακτικές σε ότι αφορά τις μειώσεις στις τιμές παραγωγών γάλακτος, για την ανταλλαγή πληροφοριών, για το συντονισμό εκπτωτικής πολιτικής και για την απαγόρευση μετακίνησης παραγωγών.

Σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις αρχές Μαΐου, ενώπιον της Ολομέλειας θα κάτσουν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Ατλάντικ, Carrefour Μαρινόπουλος, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, Μασούτης και ο όμιλος αγορών ΕΛΟΜΑΣ, όπου θα εξετασθούν οι κάθετες συμπράξεις.

Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει σήμερα αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, έχει ήδη υποβληθεί σωρεία ενστάσεων από τους εμπλεκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v