Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έφτασε η επιστολή Αθανασίου στο ΔΝΤ

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι απειλές που δέχθηκε η Κ. Λαγκάρντ προέρχονταν από τα κοινωνικά δίκτυα. Στο ΔΝΤ έφτασε η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός δικαιοσύνης. Εισαγγελική έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος.

Έφτασε η επιστολή Αθανασίου στο ΔΝΤ

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω εκπροσώπου του, επιβεβαίωσε την παραλαβή της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, προς τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της, σύμφωνα με το Real.gr.

Εν τω μεταξύ η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Σιμονέτα Ναρντίν ανέφερε στον ΑΝΤ1 για τις δηλώσεις Λαγκάρντ πως «τα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…».

Είχε προηγηθεί η έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ε. Κουτζαμάνη αναφορικά με τις καταγγελίες Λαγκάρντ για τις απειλές που δέχθηκε.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρει τα εξής:

«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και παρακαλούμε, εν όψει του περιεχομένου των -δηλώσεις Κριστίν Λαγκάρντ και Αλέξη Τσίπρα- να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό από τους υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας προϊστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αυτεπαγγέλτως εάν τελέσθηκαν διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθ' όσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σημειώνεται πως χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου απέστειλε επιστολή στη διευθύντρια του ΔΝΤ, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v