Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ωρα μηδέν» για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, σήμερα πρόκειται να τελειώσει το σίριαλ με το ιπποδρομιακό στοίχημα που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Προσφορές έχουν καταθέσει η Intralot και η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ με την Global Family Partners.

«Ωρα μηδέν» για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των δύο δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) από την OPAP Investment και την Intralot για την άδεια 20ετούς διαχείρισης του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Παράγοντες που παρακολουθούν τη διαδικασία υποστήριζαν χθες πως τα ερωτήματα που έχει στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντάσσονται "στη συνήθη αλληλογραφία" και δεν εμποδίζουν το άνοιγμα των προσφορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, σήμερα πρόκειται να τελειώσει το σίριαλ με το ιπποδρομιακό στοίχημα που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο.

Είναι ο δεύτερος διαγωνισμός και το ΤΑΙΠΕΔ βιάζεται να τελειώσει την υπόθεση καθώς υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν ώστε να τεθεί σε εκκαθάριση ο κρατικός και υπερχρεωμένος οργανισμός που διαχειρίζεται σήμερα το ιπποδρομιακό στοίχημα και τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο (ΟΔΙΕ).

Ο προηγούμενος διαγωνισμός σερνόταν επί μήνες για να υπάρξει τελικά μόνο μία προσφορά εντός διαδικασίας, αυτή της Intralot.

Η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ και του επενδυτικού ομίλου Global Family Partners (GFP) μπήκε σφήνα στη διαδικασία και κατέθεσε εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό και αναμένεται πως η προσφορά της θα κινείται στα ίδια επίπεδα ή λίγο ψηλότερα.

Η επιμονή του συγκεκριμένου σχήματος, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή προσφορά της Intralot, οδήγησε στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού στα τέλη Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v