"Πολύ αισιόδοξος" για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει ο Κ. Σκρέκας

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως οι βουλευτές "δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια". Τι είπε για πλειστηριασμούς και προστασία πρώτης κατοικίας.

Πολύ αισιόδοξος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει ο Κ. Σκρέκας

«Δεν συζητήσαμε το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πως «με τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου και είναι δεσμευτικός για τις τράπεζες, η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια».

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης επιβεβαιώνουν στην ουσία όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα των πλειστηριασμών. Πως δεν πρόκειται, δηλαδή, να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου 4224 / 2013 μέσω των οποίων προστατεύονταν η κύρια κατοικία από πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε, επίσης πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό «για τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης. Η μάχη της κυβέρνησης, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης και του υπουργείου, για να μειώσουμε τις τιμές και ενόψει του γιορτινού τραπεζιού, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης για να μειώσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε λύσεις στην κοινωνία, συνεχίζεται σκληρά».

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε «πολύ αισιόδοξος». Όπως είπε, «η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v