Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουδούρης-Παραστατίδης ανακάλεσαν τη δήλωσή τους

Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης ανακαλούν τη δήλωσή τους μετά τον σάλο που προκάλεσε. Υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν να θίξουν βουλευτές. Να μην μπουν στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Γλέζος.

Βουδούρης-Παραστατίδης ανακάλεσαν τη δήλωσή τους
Ευθύνες στα ΜΜΕ «τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις τους», αποδίδουν με νέα δήλωσή τους οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη δήλωση τους οι δύο βουλευτές εξηγούν σήμερα πως «μέριμνά τους ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουν υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών».

«Στις 19 Δεκεμβρίου δημοσιεύσαμε μια τοποθέτηση, πολιτικού περιεχομένου, σχετικά με το σοβαρό θέμα των αποκαλύψεων του κ. Χαϊκάλη. Αυτή η τοποθέτηση παραμορφώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας. Μέριμνά μας ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουμε υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν ότι ουδέποτε στόχευσαν να απαξιώσουν κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να «κατηγορήσουν» οποιονδήποτε.

«Δεν επιθυμούμε να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών.

Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Και με αμείωτη ένταση συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα για μια νέα πορεία με μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

Πρόταση συνεννόησης 20 ανεξάρτητων μπλόκαραν Βουδούρης-Παραστατίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων, με τους εμπλεκόμενους βουλευτές να προαναγγέλλουν ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε και στο "μπολκάρισμα" κίνησης ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διαδικασία συλλογής υπογραφών για μια πρόταση με βήματα για την "επιστροφή στην ομαλότητα".

Από την προεργασία που είχε γίνει για την υποβολή σχετικού κειμένου, η εκτίμηση των βουλευτών που πήραν την πρωτοβουλία ήταν πως οι υπογραφές μπορεί να έφθαναν τις είκοσι. Ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης. Προτάσεις που είχαν υποβληθεί με το κείμενο των οκτώ, πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο το νέο κείμενο φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα νέο οδικό χάρτη συνεννόησης.

Γλέζος: Να μην είναι στα ψηφοδέλτια

Καταδικάζει τη «λάσπη» Βουδούρη-Παραστατίδη κατά συναδέλφων τους βουλευτών, παρά την διαφωνία του με τη στάση των τελευταίων, ο Μανώλης Γλέζος, τασσόμενος υπέρ της άποψης που εκφράζεται από βουλευτές της συμπολίτευσης ως σήμερα να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα», αναφέρεται σε ανάρτηση της ιστοσελίδας της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» της οποίας ηγείται ο 92χρονος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζοντας «μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής» τις δηλώσεις των κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη και παρατηρώντας ότι «έχουμε φτάσει στον πάτο», προτρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, να αναρωτηθεί, αν «με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας».

«Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία», καταλήγει η ανάρτηση.

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών. Η στάση του κου Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών. Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v