Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην εισαγγελία κατέθεσαν Καμμένος-Χαϊκάλης

Πληροφορίες για την υπόθεση χρηματισμού έδωσαν Καμμένος και Χαϊκάλης. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσήλθε αν και αρχικά φέρεται να είχε αρνηθεί να παραστεί σήμερα. Διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι υπήρξε υπόδειξη από μέρους τους να μην κατονομάσει ο Χαϊκάλης τον Αποστολόπουλο.

Στην εισαγγελία κατέθεσαν Καμμένος-Χαϊκάλης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Εξερχόμενος, ο κ. Καμμένος δεν έκανε κάποια δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για τις σχέσεις του Γιώργου Αποστολόπουλου με το κόμμα και ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του τελευταίου.

O πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ αρχικά υποστήριξε ότι δεν μπορεί να προσέλθει σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου γεγονός που προκάλεσε έκπληξη των δικαστικών αρχών αλλά και δυσαρέσκεια, δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ο κ.Καμένος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην είσοδο του Εφετείου υποστήριξε αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές διαρροές περί δυσφορίας του Εφετείου για τη μη προσέλευση του στις 11.00πμ, που είχε προσκληθεί, ότι ειδοποιήθηκε «χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση.

Όπως λέει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ενημέρωσε τον κ. Στάθη πως δεν ήταν εφικτό να έρθει σήμερα καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιό του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελίας, τη Δευτέρα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει σήμερα, η έρευνα θα κλείσει.

Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλεια. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ οι διαρροές από την αστυνομία ότι το υλικό είναι μονταρισμένο αποτελούν ψεύδη.


Real.gr ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ by realmedialive



Στον εισαγγελέα και πάλι ο Π. Χαϊκάλης

Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασε στις 11 το πρωί και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις μετά και την χθεσινή κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον  κ. Παναγιωτόπουλο. 

Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα. Η κ. Τζούλη και ο βουλευτής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαις.

Μάλιστα η δικηγόρος είπε θα ήταν πραξικόπημα να κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου. Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της «θα καταθέσω μήνυση για ψευδή καταμήνυση».

Η κα Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητος. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία «από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS».

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία μέχρι την αποκάλυψη της υπό πίεση λέγοντας:

«Στις 6/12 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο προς ήλθαμε στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα».

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού ενημερώθηκαν όπως είπε η κα. Τζούλη αμέσως οι αρχές. Μάλιστα «το ίδιο απόγευμα ο Π. Χαϊκάλης απαίτησε από την αστυνομία να μεταβεί το ίδιο βράδυ στο σπίτι του Αποστολόπουλου για να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν ότι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα». Την επόμενη μέτρα, όπως είπε η δικηγόρος, ο Προϊστάμενος της εισαγγελία εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος της είπε ότι απόφαση του ήταν να αναμένουν.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία, η δικηγόρος του υποστήριξε ότι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος.»

Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει το Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά». Μάλιστα ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι «ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ότι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα».

Ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι «όταν έγινε η ιστορία με τους κουμπαράδες ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε εντός 24 ωρών» λέγοντας ότι στη δική μου περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα πάντως με τον ΣΚΑΪ, οι εισαγγελικές Αρχές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Π. Χαϊκάλη πως αυτές του συνέστησαν να μην αποκαλύψει το όνομα του προσώπου που κατήγγειλε πως προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. Σε ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών επαναλαμβάνει τη θέση της πως κατά τις δυο γραπτές καταθέσεις του, στις 6 και 12 Δεκεμβρίου, ο κ. Χαϊκάλης αρνήθηκε να κατονομάσει τον καταγγελλόμενο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των κυρίων Καμμένου, Χαϊκάλη και της δικηγόρου τους κυρίας Τζούλη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει. Οπως εξηγούν, το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε δωροδοκία βουλευτή και όχι με ποιους μίλησε ο κ. Αποστολόπουλος και αν ειδοποιήθηκε από κάποιους πριν την τρίτη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Χαϊκάλη η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.




«Είμαι αθώος»

Την δική του εκδοχή για τα γεγονότα έδωσε χθες στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης πρώτος ξεκίνησε τις νύξεις περί χρηματισμού για την ψηφοφορία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εξήγησε ότι προχώρησε στις συναντήσεις με τον βουλευτή προκειμένου να αποδείξει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ο Παύλος Χαϊκάλης είναι «πολιτικά ανήθικος και ηθικά ευάλωτος».

«Οι συναντήσεις με τον Χαϊκάλη γίνονταν με δική μου πρωτοβουλία. Δεν λειτούργησα για λογαριασμό κανενός. Μου έκανε συνεχώς νύξεις για χρήματα, λέγοντας μου ότι είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Μου έλεγε: Τί θα γίνει τώρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Εγώ ήθελα να αποδείξω στον Πάνο Καμμένο ότι είναι πολιτικά ανήθικος και ηθικά ευάλωτος. Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας. Για όσα λέω έχω αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία» φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Δώσαμε απαντήσεις στη δικαιοσύνη. Η ανάκριση είναι μυστική και δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Απάντησα στη Δικαιοσύνη και σαφώς είμαι αθώος» είπε εξερχόμενος από την Εισαγγελία ο Γιώργος Αποστολόπουλος.


Real.gr Αποστολόπουλος by realmedialive

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως «μεσάζων» δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ηχητικό και οπτικό ντοκουμέντο από διάφορες συναντήσεις που είχε με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, το οποίο δεν έχει υποστεί μοντάζ, όπως συνέβη με το υλικό που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε άμεσα στα όσα φέρεται να υποστήριξε ο Γιώργος Αποστολόπουλος και ζήτησε από τους εισαγγελείς να δημοσιοποιήσουν το βίντεο και τους διαλόγους προκειμένου να φανεί η αλήθεια. «Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου κάνει μήνυση. Απαιτώ από τους εισαγγελείς να δώσουν στη δημοσιότητα όλο το υλικό με τα βίντεο και τους διαλόγους, για να φανεί ποια είναι η αλήθεια» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης. Μέχρι στιγμής, η Εισαγγελία δεν έχει λάβει απόφαση για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό, που βρίσκεται στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ προκειμένου να πιστοποιήσουν οι αστυνομικοί εάν είναι γνήσιο ή μονταρισμένο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v