Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pulse: Mόνο το 25% πιστεύει πως έγινε απόπειρα δωροδοκίας του Χαΐκάλη

Το 55% των πολιτών εξακολουθεί να μην επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ μόνον το 25% των ερωτηθέντων πολιτών εκτιμά πώς στην υπόθεση Χαϊκάλη υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή. Προηγείται με ποσοστό 28,5% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Pulse: Mόνο το 25% πιστεύει πως έγινε απόπειρα δωροδοκίας του Χαΐκάλη

Διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE που διενεργήθηκε για το Action 24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει μικρή πτώση της τάξης της μισής μονάδας αλλά διατηρεί την τρίτη θέση ενώ αμετάβλητη παραμένει η δύναμη των υπολοίπων κομμάτων.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 28,5%, η ΝΔ το 25%, το ΠΑΣΟΚ 6,5%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5% και το ΚΚΕ 5%.

Το ενδιαφέρον αυτής της μέτρησης εστιάζεται στο ότι το 55% των πολιτών εξακολουθεί να μην επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ μόνον το 25% των ερωτηθέντων πολιτών εκτιμά πώς στην υπόθεση Χαϊκάλη υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (προηγείται με 36% έναντι του Τσίπρα που συγκεντρώνει το 29%) ενώ για άλλη μία φορά οι ερωτηθέντες πολίτες εκτιμούν στην μεγάλη τους πλειοψηφία πώς πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και το 50% συμφωνεί με την πρόσφατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με την οποία άλλαξε το τρέχον τουλάχιστον πολιτικό τοπίο, εν τούτοις το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει πώς παρόλα αυτά δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v