Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις

Στις 2,5 μονάδες περιορίζεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε δημοσκόπηση της Kapa Research. Στο 3,3% η «ψαλίδα» σε γκάλοπ της Alco. Ντέρμπι για την τρίτη θέση. Δεν θέλει πρόωρες εκλογές το 58,2% των πολιτών. Πώς είδαν τις τελευταίες εξελίξεις.

«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις

Μαζεύεται η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας των δημοσκοπήσεων τους διεκδικητές της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ -σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του Βήματος η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μειώθηκε ακόμη περισσότερο, στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες (27,4% ΣΥΡΙΖΑ έναντι 25,7% η ΝΔ), όντας η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Μάιο και μικρότερη κατά 0,3% που εμφάνιζαν τα δύο κόμματα μόλις πριν 15 ημέρες!

Σύμφωνα με το Βήμα, οι λόγοι της συρρίκνωσης της διαφοράς στο 2,5% είναι όχι μόνο η ανησυχία της κοινής γνώμης για την οικονομία, αλλά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Χαϊκάλη.

Οι δηλώσεις Τσίπρα κρίνονται αρνητικά από το 54,3% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ το 62,9% αποδοκιμάζει τις δηλώσεις των βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τους αποκλείσει από τους συνδυασμούς τους. Από την άλλη πλευρά, το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά για την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αντιμετωπίστηκε θετικά από το 56,6% των ερωτηθέντων.

Επίσης, το 58,2% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να προτιμά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με το 46,2% να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ το κόστος των πρόωρων εκλογών έναντι 40,4% που θεωρούν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση.

Αλλά και η τρίτη θέση φαίνεται να κρίνεται στο νήμα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, με το ΠΑΣΟΚ να έχει ένα ελαφρό προβάδισμα (6,1%), αλλά να ακολουθούν από πολύ κοντά το Ποτάμι (5,8%), το ΚΚΕ (5,8%) και η Χρυσή Αυγή (5,5%).

Η Alco

Περαιτέρω μείωση της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 3,3% καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της Αlco για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος. Έτσι, η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ ανέβηκε από το 24% στο 25% μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσίασε επίσης άνοδο 0,7% από το 27,6% στο 28,3%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Αlco, αρχές Δεκεμβρίου, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων έφθανε στο 4,8%.

Aκολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 4,6% το Ποτάμι με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v