Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gοldman Sachs: Αυξημένες οι πιθανότητες επανεκλογής Σαμαρά

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η πτώση της ανεργίας και του πληθωρισμού θα ευνοήσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Στο 43% βλέπει την πιθανότηττα να κερδίσει τις εκλογές. Αυξημένες πιθανότητες επανεκλογής και για άλλους ηγέτες της ΕΕ.

Gοldman Sachs: Αυξημένες οι πιθανότητες επανεκλογής Σαμαρά
Περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής έχει η κυβέρνηση Σαμαρά από αυτές που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με ένα μοντέλο ανάλυσης-μέτρησης της Goldman Sachs, αναφέρει το Bloomberg.

Η Goldman Sachs αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ωφεληθεί από την πτώση της ανεργίας και του πληθωρισμού και δίνει πιθανότητες 43% να επανεκλεγεί. 

Ο διεθνής οίκος ανέφερε πως οι ψηφοφόροι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις εξελίξεις στην οικονομία πριν αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.

Η αύξηση των μισθών, η υποχώρηση της ανεργίας και η επιβράδυνση του πληθωρισμού ενισχύουν τις πιθανότητες επανεκλογής μιας κυβέρνησης. Αντίθετα αρνητικά επιδρά η δημοσιονομική ανηθικότητα, ενώ μικρή επίδραση έχουν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Τα καλά νέα για τις κυβερνήσεις είναι ότι, καθώς οι υφέσεις αποτελούν παρελθόν, κατά μέσο όρο, οι οικονομικές συνθήκες υποδηλώνουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη του κανονικού πιθανότητα επανεκλογής για τις κυβερνήσεις φέτος, σημειώνει η Goldman.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman αυξημένες πιθανότητες επανεκλογής (σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις) έχουν τόσο ο Ν. Κάμερον όσο και οι Μ. Ραχόι και Π. Κοέλιο.

Συνολικά οι κυβερνήσεις σε Δανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν -κατά μέσο όρο- πιθανότητα 58% να επανεκλεγούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v