Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρδούβελης: Καλεί την ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο QE

Με συνέντευξή του στη Handelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών καλεί την ΕΚΤ να μην αποκλείσει την Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. "Καμία χώρα δεν το χρειάζεται περισσότερο" δήλωσε και τόνισε ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα Grexit.

Χαρδούβελης: Καλεί την ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί, καθώς καμία άλλη χώρα δεν χρειάζεται περισσότερο την ποσοτική χαλάρωση από αυτήν. Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο αποπληθωρισμό, τον υψηλότερο λόγο χρέους και τα υψηλότερα εγχώρια επιτόκια» δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης και συμπλήρωσε: «Θεωρητικά… είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως η νομισματική πολιτική θα πρέπει να επιτρέψει στις εθνικές κεντρικές τράπεζες «περισσότερη δωρεάν πίστωση» και πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν θα έπρεπε να συνδεθεί με πολιτικές εξελίξεις, όπως οι εκλογές της Κυριακής.

Ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι στους στόχους του προϋπολογισμού της χώρας για το 2015 και δήλωσε πως είναι πολύ μικρή η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά τις εκλογές γιατί ο λαός της δεν το θέλει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v