Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ονόματα που παίζουν για υπουργοποίηση

Μικρό σχήμα 10 υπουργών έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιοι αναμένεται να λάβουν θέση στο υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο ανάπτυξης. Αναμένεται η κατάργηση του υπ. Τύπου. Ποιος αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα ονόματα που παίζουν για υπουργοποίηση

Το υπουργικό συμβούλιο είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση που προωθείται από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι προκρίνει ολιγομελές, 10 υπουργών, σχήμα, ενώ ερώτημα παραμένει αν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα πάρουν κάποιο από αυτά.

Στο οικονομικό επιτελείο πρόσωπο κλειδί είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ακούγεται για τη θέση του αντιπροέδρου ή του υπουργού Οικονομικών.

Σε περίπτωση που επιλεγεί το πρώτο σενάριο, στην οδό Νίκης επικρατέστεροι ένοικοι είναι οι Γιάννης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος

Για το υπουργείο Ανάπτυξης (στο οποίο εντάσσεται το Τουρισμού και το Ναυτιλίας) το φαβορί είναι ο Γιάννης Σταθάκης ο οποίος πιθανότατα θα πλαισιωθεί από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

O Π. Σκουρλέτης πιθανότατα αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο θα ενταχθεί και το Δημόσιας Τάξης, ενώ ο Νίκος Παππάς θα είναι πιθανότατα ο υπουργός Επικρατείας, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Για το «Αμυνας» ακούγεται το όνομα του Θ. Δρίτσα, ο οποίος όμως ενδέχεται τελικώς να αναλάβει Πρόεδρος της Βουλής, ενώ παραγωγικό υπουργείο αναμένεται να δοθεί στον Παν. Λαφαζάνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v