Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουλτς: Κακή για Ελλάδα και ΕΕ η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μιλώντας στον Skai ο Σουλτς υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που σχεδιάζει ο Τσίπρας. Επανέλαβε ότι δεν θεωρεί εναλλακτική το Grexit. Υπάρχουν διαφωνίες ξεκαθάρισε, και έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.

Σουλτς: Κακή για Ελλάδα και ΕΕ η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ηταν ουσιαστική συζήτηση αλλά με αρκετές διαφωνίες σε ότι αφορά την πολιτική. Υπάρχουν ερωτήματα για το τι θα γίνει με το πρόγραμμα, την τρόικα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συντάξεις, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στο Skai.

Επανέλαβε τη διαφωνία του για την κυβερνητική συμμαχία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρόαιμο σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ οι ΑΝΕΛ δεξιό κόμμα, αυτές οι δυνάμεις δεν ταυτίζονται και αυτό δεν είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Όπως είπε και «μετά τη συνάντηση έχω την ίδια γνώμη και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνασπιστεί με το Ποτάμι». Σημείωσε ότι έμεινε με την εντύπωση ότι ο Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει οριστικά και έχει τη δυνατότητα να συμβάλει σε μια συμφωνία.

Αναφορικά με την υπόθεση της Ρωσίας και την ελληνική θέση ότι δεν ενημερώθηκε, σημείωσε ότι υπάρχει μια διαδικασία. «Στέλνονται οι αποφάσεις και αν κανείς δεν διαφωνήσει θεωρείται ότι υπάρχει συμφωνία. Το βασικό είναι να δούμε αν υπάρχει διαφοροποίηση της ελληνικής θέσης».

Όπως είπε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι από θέση αρχής κατά της τρόικας αλλά από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι οι μεταρρυθμίσεις. Στάθηκε στην ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Ο κος Σουλτς υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι δεν θεωρεί εναλλακτική το Grexit.

Όπως είπε η προτεραιότητα είναι το πρόγραμμα και τι θα γίνει με αυτό και όχι το θέμα του χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v