Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Δεν είπα ότι συμφωνώ με το 70% του μνημονίου

«Μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη» θα αρθούν οι πιέσεις υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών πριν τη συνάντηση με τον αμερικανό υφυπουργό οικονομικών. Επαφές και με Στουρνάρα.

Βαρουφάκης:  Δεν είπα ότι συμφωνώ με το 70% του μνημονίου

«Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος νωρίτερα στο υπουργείο για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Απαντώντας σε ερώτηση «Πως θα αρθούν οι πιέσεις», αρκέστηκε να απαντήσεις «μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ποτέ δεν είπε πως συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου. «Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Δεν είναι το μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που μας προτείνουν είναι καλές».

Στην αντιπροσωπεία της αμερικανικής κυβέρνησης που είδε ο ΥΠΟΙΚ μετείχαν ο αμερικανός πρέσβης David Pearce, ο υφυπουργός Οικονομικών Daleep Sign και η επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του υπουργείου Οικονομικών, Lea Bouzis. 

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρέσβης θα συναντηθεί σήμερα στις 17:00 και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επαφές με Στουρνάρα  

Ραντεβού είχε η αμερικανική αντιπροσωπεία και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον υφυπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Daleep Singh και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών Lea Bouzis, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας. Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος από ελληνικής πλευράς ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v