Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα: Θα ξεμείνει από ρευστό τέλη Μαρτίου (RTRS)

Η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο 1,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ που λήγει στα τέλη Μαρτίου, με βάση τα μεγέθη ταμειακής ρευστότητάς της, αλλά το κράτος θα δυσκολευτεί στις πληρωμές εν συνεχεία, αναφέρει η πηγή του πρακτορείου.

Ελλάδα: Θα ξεμείνει από ρευστό τέλη Μαρτίου (RTRS)

Η Ελλάδα εξαντλεί τα αποθέματά της σε ρευστό και δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της μετά τα τέλη Μαρτίου, αν δεν εξασφαλίσει πρόσθετα κεφάλαια από τους πιστωτές, σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες στο Reuters. 

Η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο 1,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ που λήγει στα τέλη Μαρτίου, με βάση τα μεγέθη ταμειακής ρευστότητάς της, αλλά το κράτος θα δυσκολευτεί στις πληρωμές εν συνεχεία, παρά τις επίπονες προσπάθειες ελαχιστοποίησης των αναγκών ρευστότητας, αναφέρει η πηγή του πρακτορείου.

«Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες έως τα μέσα Μαρτίου ή το μέγιστο έως τα τέλη Μαρτίου,» εκτός κι αν εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση από επίσημους πιστωτές,» πρόσθεσε.

Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει την υποβολή των προτάσεών της για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας με τους επίσημους πιστωτές, από μέρα σε μέρα, ώστε να τροποποιηθεί το πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v