Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκριση αύξησης του ELA κατά 3 δισ. έδωσε η ΕΚΤ

Την αύξηση κατά 3 δισ. ευρώ της «οροφής» του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης ELA αποφάσισε η ΕΚΤ και παράλληλα έδωσε έγκριση για παράταση κατά δυο εβδομάδες. Οι κινητικότητα στα γκισέ αιτία της απόφασης.

Εγκριση αύξησης του ELA κατά 3 δισ. έδωσε η ΕΚΤ

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση του ELA κατά δυο εβδομάδες με παράλληλη αύξηση του ποσού στα 68,5 δισ. ευρώ από τα 65,5 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του ποσού κρίθηκε αναγκαία καθώς, όπως έγραψε από το πρωϊ το Euro2day.gr το τελευταίο διήμερο καταγράφηκαν εκροές καταθέσεων που ξεπέρασαν συνολικά τα 700 εκατ. ευρώ χθες, ενώ δόθηκαν και παραγγελίες για εκταμίευση μετρητών σήμερα. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, προσήλθε στην στην σύσκεψη της ΕΚΤ με αίτημα αύξησης του ELA κατά 10 δισ. ευρώ.

Τραπεζικές πηγές σημείωσαν πως ενώ η εβδομάδα ξεκίνησε ήσυχα, το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup φούντωσε την ανησυχία των καταθετών.

Πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr υπογράμμισαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί καθημερινά τις εκροές και με βάση τις ανάγκες ανοίγει τη στρόφιγγα του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v