Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Το νέο κοινωνικό τιμολόγιο για το 2015

Οι έχοντες τις προϋποθέσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο θα γίνονται υπόχρεοι χωρίς να πληρώνουν εγγυήσεις (56-100 ευρώ), ενώ εξαιρούνται οι έχοντες κατανάλωση μεγαλύτερη των 81 m3.

ΕΥΑΘ: Το νέο κοινωνικό τιμολόγιο για το 2015

Χωρίς εγγυήσεις θα εντάσσονται πλέον οι δικαιούχοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας.

Με χθεσινή του απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. αποφάσισε:

- Οι έχοντες τις προϋποθέσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο να γίνονται υπόχρεοι χωρίς να πληρώνουν εγγυήσεις (56-100 ευρώ).

- Για κατανάλωση από 0 - 30 m3 νερού ανά τετράμηνο, δωρεάν παροχή νερού. Πληρωμή μόνο του πάγιου, δηλ. 10 ευρώ.

- Για κατανάλωση από 31 - 80 m3 νερού ανά τετράμηνο, έκπτωση 50%.

- Για κατανάλωση πλέον των 81 m3 νερού ανά τετράμηνο, καμία έκπτωση.

Στο προτεινόμενο κοινωνικό τιμολόγιο, που θα έχει ισχύ μέχρι τέλους του 2015, συμπεριλαμβάνονται και οι μέχρι σήμερα δηλωθέντες καταναλωτές.

Οι έχοντες κατανάλωση μεγαλύτερη των 81 κ.μ. θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με επιστολή για την νέα πολιτική της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2014 ισχύει στην ΕΥΑΘ Α.Ε. κοινωνικό τιμολόγιο με έκπτωση 50% για ευπαθείς ομάδες και έχουν μέχρι τώρα ενταχθεί 4.000 καταναλωτές.

Η σχετική απόφαση εφαρμόζεται για άτομα χαμηλού εισοδήματος, με συνολικό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.

Οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό και Ε9 της εφορίας) και να είναι υπόχρεοι του λογαριασμού ύδρευσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v