Το κρυφό ραντεβού Βαρουφάκη – Ασμουνσεν

Ταραχή από τις αποκαλύψεις για ραντεβού Ασμουνσεν με Βαρουφάκη πριν το ραντεβού με τον γερμανό υπουργό οικονομικών. Ο Σόιμπλε διάκειται φιλικά απέναντί σε κάποιον όταν αυτός του κάνει κομπλιμέντα, φέρεται να είπε ο γερμανός πολιτικός.

Το κρυφό ραντεβού Βαρουφάκη – Ασμουνσεν

Η σχέση μεταξύ των δύο αντρών φημολογείται ότι δεν είναι η καλύτερη. Και πολλοί στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι όταν σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι έχει διαρραγεί μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης με την Ελλάδα εννοούσε τον Γ. Βαρουφάκη και τις δηλώσεις του.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού Stern περιγράφει τη σχέση μεταξύ των δύο υπουργών σαν να επρόκειτο για μια μυθιστορηματική σύγκρουση με όλα τα κλασικά στοιχεία αντίθεσης. «Γέρος-νέος», «βόριος-νότιος», «πλούσιος-φτωχός», «νομικός-οικονομολόγος». Όμως οι νέες πληροφορίες της Sächsische Zeitung, με πρωταγωνιστή τον Σοσιαλδημοκράτη επικεφαλής για κοινωνικά θέματα, Γ. Ασμουνσεν, ρίχνουν νέο φως σε αυτή τη σχέση. Ακολουθεί μετάφραση των επίμαχων χωρίων:

«Μία μυστική συνάντηση μεταξύ του γραμματέα του SPD για κοινωνικά θέματα Ασμουνσεν και του Γιάνη Βαρουφάκη έχει προκαλέσει δυσφορία στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες της Sächsische Zeitung ο Ασμουνσεν γευμάτισε το Βαρουφάκη στις αρχές Φεβρουαρίου το μεσημέρι πριν από τη συνάντηση του Σόιμπλε με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Ασμουνσεν εκμυστηρεύτηκε στο Βαρουφάκη ότι ο Schäuble διάκειται φιλικά απέναντί σε κάποιον όταν αυτός του κάνει κομπλιμέντα. Ο Schäuble αποκρίθηκε ειρωνικά στις κολακείες, λέγοντας ότι κι ο ίδιος τρέφει μεγάλη εκτίμηση όταν έχει μπροστά του ολοζώντανο έναν οικονομολόγο σαν αυτόν. Κατόπιν αυτού κατέστη δυνατή μια συζήτηση χωρίς ακροβατισμούς. Λέγεται μάλιστα ότι γι’ αυτά τα πράγματα μίλησε ο ίδιος ο Σόιμπλε στο συμβούλιο του κόμματος (CDU).

Το δείχνει να είναι κάπως ελαφρύ, αλλά στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών επικρατεί θυμός για τη συνάντηση Βαρουφάκη- Ασμουνσεν. O άνθρωπος του SPD έπραξε ως μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία.

Αυτή η πράξη θεωρείται ως απρέπεια κατά του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε του αντίπαλου κόμματος CDU, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v