Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέρκελ: Δύσκολες οι συνομιλίες με την Αθήνα

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων και των μεταρρυθμίσεων από την διεθνή τρόικα, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Mέρκελ: Δύσκολες οι συνομιλίες με την Αθήνα

«Η Γερμανία πρέπει να είναι πάντα μια χώρα που δεν αφήνει τίποτα που να μην το προσπαθήσει», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), αναφερόμενη στις συνομιλίες με την Αθήνα, τις οποίες περιέγραψε ως «δύσκολες» και το αποτέλεσμά τους ως «ανοιχτό».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ φρόντισε να χαμηλώσει τις προσδοκίες από την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση «δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων και των μεταρρυθμίσεων από την διεθνή τρόικα». Πρόσθεσε δε ότι ως τώρα η πρόοδος στην Αθήνα είναι περιορισμένη.

Σχετικά με την ίδια συνεδρίαση, το dpa μεταδίδει ακόμη ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ τόνισε ότι δεν θέλει μια σοσιαλιστική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v