Σόιμπλε: Ο χρόνος για την Αθήνα τελειώνει

"Το θέμα δεν είναι μια αναδιάρθρωση χρέους αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ξανά ανταγωνιστική χώρα και να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός οικονομικών.

Σόιμπλε: Ο χρόνος για την Αθήνα τελειώνει

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα, ο χρόνος τελειώνει, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ωστόσο, σημείωσε, η ελληνική κυβέρνηση μας έχει πει επανειλημμένως ότι δεν θέλει τρίτο πακέτο διάσωσης. 

Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα ότι η συζήτηση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί στο χρέος της αλλά στο πώς θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. 

"Το θέμα δεν είναι μια αναδιάρθρωση χρέους αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ξανά ανταγωνιστική χώρα και να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές", υπογράμμισε.  

Τέλος, ο Σόιμπλε επανέλαβε τη θέση της Γερμανίας ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δημοσιονομική.

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα έχει με όλους πρόβλημα, όχι με τη Γερμανία

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος και πρόεδρος του συγκυβερνώντος SPD, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο, ότι δεν πρέπει το πρόβλημα του χρέους να ανάγεται σε μία διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, o αντικαγκελάριος εξέφρασε τη θέση ότι «δεν έχουμε καμία σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας».Το θέμα είναι μονάχα οι προϋποθέσεις της «σημαντικής οικονομικής βοήθειας» στην Ελλάδα, στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση δε συμφωνεί με τις υπόλοιπες χώρες του Ευρώ.

Αναφορικά με την σύνοδο κορυφής, ο κ. Γκάμπριελ είπε πως όλοι προσπαθούν με κάθε μέσο να λύσουν την σύγκρουση με την Ελλάδα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως αύριο «θα ζήσουμε μια λύση του προβλήματος της Ελλάδας». 

Καγκελαρία: Βάση των διαπραγματεύσεων οι αποφάσεις του Eurogroup

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία παραμένει σε τροχιά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας, ερωτηθείς για τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λόγω "ατυχήματος". 

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών τη Δευτέρα ήταν δύσκολες ενώ επανέλαβε ότι βάση των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα παραμένει η απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. 

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι εάν ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ θέλει να οργανώσει συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής "η Μέρκελ δεν θα πει όχι". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v