Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείδωσε η Συνάντηση Κορυφής την Πέμπτη

Με την συμμετοχή και του Ντάισελμπλουμ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ, Ντράγκι και Γιούνκερ. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία της 20/2 δήλωσε ο πρωθυπουργός. Το ίδιο απαιτεί από τους εταίρους, είπε.

Κλείδωσε η Συνάντηση Κορυφής την Πέμπτη

Μια συνάντηση σχετικά με την Ελλάδα θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ένας εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ”, ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ “θα είναι επίσης παρών” στη συνάντηση.

Από την πλευρά ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη.

Το ίδιο, όμως, απαιτεί και από τους εταίρους. «Η σκληρή διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας δεν έχει να κάνει με προσωπικές στρατηγικές. Εχει να κάνει με τη σύγκρουση πολιτικών στρατηγικών στην Ευρώπη», τόνισε.

Τα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση θα γραφτούν εδώ, είπε. «Δεν κάνουμε πίσω σε όσα εξαγγείλαμε. Βεβαίως είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και διάλογο μέσα και έξω από τη χώρα. Όμως η λαϊκή εντολή που λάβαμε είναι σαφής και έχουμε υποχρέωση να την υλοποιήσουμε», τόνισε.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v