Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jim O’Neill: Οι Έλληνες παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ

"Είναι μία μονομαχία" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη. Εκτίμα όμως ότι κάποια στιγμή κάποιος θα υποχωρήσει.

Jim O’Neill: Οι Έλληνες παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ

Την κρισιμότητα της κατάστασης για την Αθήνα επισημαίνει ο Jim O’Neill, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ο κ. O’ Neill αρχικά αστειεύθηκε λέγοντας: «Είναι ακόμη αυτοί στην ευρωζώνη;».

Στη συνέχεια όμως, δήλωσε: «Αυτοί οι τύποι παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ. Είναι μία μονομαχία». Πάντως έσπευσε να συμπληρώσει να συμπληρώσει: «Εκτίμησή μου είναι ότι κάποια στιγμή κάποιος θα υποχωρήσει».

Αναφερόμενος στο θέμα της ισοτιμίας του ευρώ, ο κ. O’Neill δήλωσε πως δεν βλέπει περιθώρια σημαντικής περαιτέρω υποχώρησής του, κυρίως επειδή εκτιμά ότι η Fed δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί επί μακρόν η ανοδική πορεία του δολαρίου. «Δεν είναι καλό για τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν τόσο μεγάλη άνοδο για το δολάριο» δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να προβεί σε συγκεκριμένες προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v