Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεφτά μέχρι τις 12 Μαϊου έχει η Αθήνα

«Οι εταίροι είναι δυσαρεστημένοι. Ναι μεν η συνάντηση γίνεται σε καλό κλίμα, αλλά η Αθήνα είναι χιλιόμετρα μακριά από ένα αποτέλεσμα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή στις διαπραγματεύσεις.

Λεφτά μέχρι τις 12 Μαϊου έχει η Αθήνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα διαθέτει προφανώς ρευστότητα μέχρι τις 12 Μαΐου, αλλά το ζήτημα είναι τι θα γίνει από εκεί και μετά.

Στις 12 Μαΐου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μια δόση στο ΔΝΤ. Χωρίς βοήθεια η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το ποσό, τονίζει η εφημερίδα.

Η γερμανική εφημερίδα μεταφέρει ως εξής τα τεκταινόμενα από το χθεσινό EWG επικαλούμενη πηγή μέσα από τις διαπραγματεύσεις: «Οι εταίροι είναι δυσαρεστημένοι. Ναι μεν η συνάντηση γίνεται σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, αλλά η Αθήνα είναι χιλιόμετρα μακριά από ένα αποτέλεσμα.

Η συνέχιση των συνομιλιών είναι απαραίτητη μεταξύ άλλων, διότι η απεσταλμένοι της Αθήνας παρουσίασαν πίνακες στην ελληνική γλώσσα με γενικές προτάσεις.

Λόγω λοιπόν αυτής της αργής, «ομοιοπαθητικής» όπως είπαν, προόδου, η Αθήνα θα χρειαστεί πιθανόν ολόκληρο τον Απρίλιο για να παρουσιάσει τη λίστα. Στους εκπροσώπους της Αθήνας ανατέθηκαν συγκεκριμένες «ασκήσεις για το σπίτι» (homework), ανέφερε κάποιος από τους διαπραγματευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v