Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας προς Μπακογιάννη: Και Επιτροπή Σοφών και Εξεταστική

Γραπτή απάντηση του πρωθυπουργού στην πρώην υπουργό της Ν.Δ.

  • της Μαρίνας Μάνη
Τσίπρας προς Μπακογιάννη: Και Επιτροπή Σοφών και Εξεταστική

Ναι σε Επιτροπή Σοφών για τη διερεύνηση του πώς έφτασε η χώρα στα μνημόνια, αλλά θα γίνει και Εξεταστική Επιτροπή. Αυτήν την απάντηση έστειλε γραπτώς ο Αλέξης Τσίπρας στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, σε δική της επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε να διερευνηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας από μία Επιτροπή Σοφών και Οικονομολόγων που να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. 

Η πρώην υπουργός έθεσε αυτήν την πρόταση σε αντιδιαστολή με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με το επιχείρημα - κατά πληροφορίες - ότι τέτοιες διαδικασίες δεν οδηγούν πουθενά και οξύνουν τις πολιτικές αντιπαλότητες.

Ο κ.Τσίπρας θεωρεί αναγκαίο και χρήσιμο το παράλληλο έργο και των δύο επιτροπών προκειμένου να πέσει φως στις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης.

Η επιστολή

Αγαπητή Ντόρα,

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σου προς την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία και μου κοινοποίησες.
Σέβομαι την άποψή σου για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν την συμμερίζομαι.

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση. Και η πρόθεση, από πλευράς της κυβέρνησης τουλάχιστον δεν είναι η πρόκληση έντασης, αλλά να ρίξουμε φως σε ότι παραμένει σκοτεινό.

Βρίσκω ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη πρότασή σου για τη παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων.
Θα προσέθετα δε και με σκοπό τον εντοπισμό της ασυμβατότητας συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών επιλογών, με το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και ιδιαίτερα τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή δεσμεύομαι να υποστηρίξω την πρότασή σου στη Πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίησή της».

Ναι και από τον Σ. Θεοδωράκη

Με επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θετικά απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων με αντικείμενο τη μελέτη των αδυναμιών των οικονομικών πολιτικών της τελευταίας 5ετίας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v