Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοντά σε συμφωνία εντός 'κόκκινων γραμμών'»

Αισιοδοξία του πρωθυπουργού στο πεντάωρο υπουργικό συμβούλιο για σύγκλιση με τους εταίρους. Βλέπει πρόοδο στις συζητήσεις στο Brussels Group. Γιατί δεν μπήκε σε αναλυτική συζήτηση το πολυνομοσχέδιο.

«Κοντά σε συμφωνία εντός κόκκινων γραμμών»

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κατέγραψε τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και τα θέματα που είναι ανοικτά ανά θεματικές ενότητες.

Μετέφερε την εκτίμησή του ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος που επιβεβαιώνεται στο EWG και στο Brussels Group, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρχει λύση (σ.σ. ενδιάμεση συμφωνία) μέχρι τις 11 Μαιου, η οποία θα κινείται «στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές).

Κατά τις ίδιες πηγές το πολυνομοσχέδιο συζητήθηκε ως περίγραμμα και όχι ως ολοκληρωμένο κείμενο για δυο λόγους: πρώτον, διότι η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Δεύτερον, διότι η κυβέρνηση θέλει να δει και την βούληση της άλλης πλευράς ότι θέλει λύση και ότι θα ανοίξει τον δρόμο για ρευστότητα. Η κυβέρνηση, διευκρινίζεται, δεν θέτει τις αποφάσεις περί ρευστότητας ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει το ενδεχόμενο, αλλά ζητά τις σχετικές διαβεβαιώσεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v