Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιφερειακά αεροδρόμια: Δυο αλλαγές ζητά η κυβέρνηση

Mερίδιο στην κοινοπραξία για τα περιφερειακά αεροδρόμια θέλει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters. Με τον CEO της Fraport συναντήθηκε ο Γιώργος Σταθάκης την Τετάρτη στην Αθήνα. Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες.

Περιφερειακά αεροδρόμια: Δυο αλλαγές ζητά η κυβέρνηση

H Eλλάδα προσπαθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας για την εκμίσθωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Fraport, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

Η συμφωνία για το ντιλ, αξίας 1,2 δισ. ευρώ, έγινε το 2014 αλλά έχει βρεθεί στον αέρα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει και ο όμιλος Κοπελούζου, ανέφερε η πηγή. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μειώσει σε επτά τον αριθμό των αεροδρομίων.

Η Fraport ανέφερε πως είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε με τον CEO της γερμανικής εταιρεία την Τετάρτη στην Αθήνα.

«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν και συμφώνησαν ότι η συμφωνία πρέπει να επανεξεταστεί» υποστήριξε στο Reuters ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το αν η Ελλάδα ζήτησε να αποκτήσει μερίδιο στην κοινοπραξία ή να μειωθεί ο αριθμός των αεροδρομίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v